Externalització: la fórmula

Sempre s’ha lligat l’externalització amb la reducció de costos. Cert que aquest és un factor important, però ho serà més en la mesura que s’incrementi l’efectivitat del servei o procés industrial afectat.

Els serveis d’outsourcing han de ser considerats una oportunitat de desenvolupament i de creixement. Es basen en l’especialització dels processos i aporten una millora de competències a les parts implicades.

És en aquest sentit, quan els apliquem a un procediment determinat, que cal exigir-los la màxima qualitat, entesa sempre des de la conjunció dels resultats i dels costos.

Aquest sistema d’operar va mes enllà de la simple relació client-proveïdor. L’externalització no és posar en mans d’un proveïdor una sèrie de processos on es marquen les condicions de fabricació, entrega i preu, sinó que correspon a una relació molt més estreta en la qual totes dues parts treballen individualment amb una triple finalitat: l’efectivitat del procés, la qualitat i la satisfacció final del resultat.

En el camp dels serveis professionals trobem una llarga llista de serveis que les empreses deleguen externament.

La gestió de les nòmines o dels impostos, la comptabilitat, la “protecció de dades personals”, la prevenció de riscos són els més comuns. Però també hi ha altres serveis susceptibles d’aplicar-hi aquesta política, serveis no centrals de l’activitat però prou importants perquè el resultat final tingui la qualitat desitjada.

Us convidem a visitar la nostra web, on trobareu diverses informacions sobre els serveis que us podem oferir, sempre amb el nostre compromís de qualitat i satisfacció.

L’equip de Gaesa